HTML

Internet a nyelvórán

Hasznos linkek nyelvtanároknak.

Oldalak

Találd el az akcentust!

2008.09.01. 06:00 Máthé Elek

Egyszerű, de mégis rendkívül szórakoztató játék: megnézünk egy felvételt, amin valaki elmond két sort Kipling híres verséből, az If-ből, és megkérdezi, hogy az akcentusa alapján ki tudjuk-e találni, honnan jött:

http://www.languagetrainersgroup.com/accent_game.html

Ha akarjuk, még egyszer lejátszhatjuk, de egyébként ennyi, tippelni kell, több lehetőség közül választva (persze általában elég hasonlóak közül válaszhatunk, nehogy már túl könnyű legyen). Ha jól választunk, általában bónuszpontért még azt is megtippelhetjük, hogy az adott ország mely részéből való az illető - na, ez már igazán nehéz. Nem szeretném, ha mindenki megtudná, hogy csak 23 pontot sikerült elérnem, tehát kérek mindenkit, hogy ne is kérdezze. Igaz, hogy nehéz játék, de szórakoztató, és szerintem tanítványaink számára is hasznos lehet - nem konkrétan maga az a készség, hogy Higgins professzort is lepipálva tudnak akcentusokat azonosítani, hanem az a felismerés, hogy nem kell megpróbálni a királynő angolságát utánozni, ne szégyelljék esetlegesen magyaros kiejtésüket, mert nem ezen fog múlni angoltanulásuk sikere.

Szólj hozzá!

Címkék: játék angol kiejtés akcentus

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvtanar.blog.hu/api/trackback/id/tr96633383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása